Feedback i showbie

Evaluering er afgørende for den gode undervisning og står helt centralt i Atuarfitsilak. Når der evalueres undervejs i undervisningen, kan det danne grundlag for den videre planlæg- ning og udførelse.

I Kivitsisa arbejder vi frem mod en skole, hvor eleverne er aktive og skabende. De indgår i processer, hvor de selv både undersøger, producerer og formidler. Når man arbejder på denne måde, er en løbende evaluering gennem både feedback og feedforward måske endda endnu vigtigere. 

Derfor bruger vi delingsplatformen Showbie. Her kan eleverne modtage opgaver og materialer fra deres lærer. De kan aflevere dem igen og få feedback på forskellige måder – eksempelvis både med skrift, tale og noter direkte i dokumenterne. Det giver altså faktisk muligheder for mulitimodal feedback på multimodale opgaver. 

Før vi når dertil skal man som lærer naturligvis lære at bruge værktøjet. Derfor har vi lavet et inspirationshæfte med vejledninger. Kompas har lavet det for os, og de har efterfølgende med bogen som udgangspunkt holdt workshops for Ikiortit, så de kan hjælpe deres kolleger godt i gang. 

Inspirationshæftet kan læses og downloades via knappen nedenfor. I hæftet kan du finde vejledninger til værktøjet Showbie, og lære hvordan du som lærer kan oprette et digitalt klasserum og dele dokumenter med dine elever. Derudover vil du i bogen finde inspiration omkring Feedback og analysemodeller til digitale produkter. 

Showbie og Angusakka

En særligt vigtig evalueringsform i folkeskolen er Angusakka. 

I videoen nedenfor har læringskonsulenterne, Magdalene og Mikkel, fra Kommuneqarfik Sermersooq lavet en video, der viser, hvordan Showbie kan indgå i den halvårlige Angusakka-evalueirng. Funktionen “portfolie” kan eksempelvis bruges som en digital Angusakka-mappe. Her kan både elever og lærere nemlig udvælge og gemme ønskede produktioner. 

Kan du lide nyheden?

Del på Facebook
Del på Twitter
Del på Linkdin
Scroll til toppen