Vi er også stjerner

Jens Mølgaard blev færdiguddanet lærer i sommeren 2019. På Institut for Læring blev han bekendt med forskellige digitale værktøjer til undervisningen, eksempelvis den filmbaserede metode, flipped classroom. Det stod dog hurtigt klart for Jens, at han manglede nogle gode, moderne, grønlandsksprogede film og materialer for at kunne føre denne vision om flipped classroom ud i praksis. Derfor besluttede han sig for at lave filmene selv.

“Jeg har lært mig selv at lave filmene.
De bliver bedre og bedre. Inspirationen får jeg fra youtube”

Film til eget forbrug

I begyndelsen blev hans videoer kun brugt til hans egne elever, selvom de dog lå frit tilgængelige på youtube. Efter flere opfordringer fra venner og kolleger lavede han facebook-siden “Ulloriaaqataavugut” og derfra gik det stærkt. Nu, et lille år senere, følges siden af 2.500 personer, og han hører ofte fra kolleger, som bruger hans film i undervisningen.Filmene tager udgangspunkt i science i bred forstand. På siden er der film om universets opståen, atomers opbygning og coronavirus. For at sikre, at det faglige i filmene er korrekt, trækker han på sit netværk. En astrofysiker har hjulpet med videoerne om universet og en sygeplejerske har faktatjekket filmen om corona-virus.

Flipped classroom

Når Jens bruger filmene i sin undervisning, lægger han dem op til eleverne nogle dage før timen. Deres lektie er at se filmene på deres iPads. Når de ankommer til klassen kender de således det faglige stof, som de skal arbejde med, og han behøver ikke at bruge tid på at gennemgå det. Eleverne kan gå direkte i gang med de opgaver, forsøg og eksperimenter, som han har klar til dem. Den klassiske undervising er på denne måde “vendt på hovedet” – eleverne har forberedt sig inden de kommer og kan gå direkte i gang med opgaverne, mens Jens hermed får bedre tid til at vejlede dem, end hvis han først skulle gennemgå det faglige stof. Samtidig kan eleverne altid gå tilbage og se filmene igen – enten i løbet af timen, eller når der skal repeteres forud for eksamen sidst på året.

 

“Jeg laver oftest filmene i min fritid”

Hvis ikke du allerede har set filmene, er der links under denne artikel. Hop ind på siden og lad dig inspirere – både af filmene og af Jens’ smittende energi og humør.

Besøg siden “Ulloriaaqataavugut” hér: 

 

Kan du lide nyheden?

Del på facebook
Del på Facebook
Del på twitter
Del på Twitter
Del på linkedin
Del på Linkdin
Scroll til toppen