iPads til bygdeskolerne i Uummannaq

Som en del af kommunernes fælles projekt, Kivitsisa, fik elever iPads på Edvard Kruse Skolen i Uummannaq i august måned. Nu er det blevet bygdernes tur. Jeg er lærer på skolen i Uummannaq, hvor jeg også er ikiorti. Som ikiorti går jeg forrest i at implementere Kivitsisa på min skole. En del af det job er at hjælpe både mine kolleger og elever med at bruge iPads i undervisningen. Som en del af funktionen skal jeg også hjælpe i bygderne.

Derfor rejste jeg i september med båden Sisak IV på rundrejse til bygderne i hele distriktet. Med på båden var også andre, som skulle holde kursus i bygderne. Min primære opgave var at hjælpe og rådgive lærerne, men på nogle af skolerne deltog også eleverne. I forbindelse med rundrejsen udleverede jeg iPads til eleverne, selvom der var nogle af bygderne, hvor jeg ikke var med til det.

De steder, hvor jeg selv var med til at fordele iPads kunne jeg se, at man var begejstrede og glade for dem. Under mine oplæg for lærerne forklarede jeg, hvorfor skolerne modtager iPads. Målet er at udvikle elevernes læring og dermed højne resultaterne i folkeskolen. iPads giver nogle helt nye muligheder i undervisningen.

Som ikiorti prøver jeg at vise mine kolleger, hvordan vi kan gøre eleverne aktive ved at de selv undersøger og producerer.I forbindelse med vejledningen i brugen af iPads fremførte jeg retningslinjerne og hvordan man kan bruge iPads på en spændende og god måde i undervisningen. Jeg præsenterede forskellige apps, som lærerne og eleverne afprøvede. Jeg præsenterede eksempelvis app’en Showbie.

Det er et program, hvor lærere og elever kan kommunikere. Man kan gemme sine produktioner og læreren kan give eleven feedback.Mine oplæg var ret korte, men jeg kunne fornemme at lærerne var glade for dem. Denne tur var også kun indledningen til vores samarbejde, og heldigvis var både lærere og elever både lærenemme og interesserede i de ting, jeg viste dem.

Under mine besøg på skolerne, aftalte vi, at vi skal bruge vores iPads til at samarbejde tættere. Alle lærere fra bygderne og Edvard Kruse Skolen er nu forbundet gennem fælles grupper i Showbie. Det giver grundlag for et spændende gensidigt og tværfagligt samarbejde. I disse grupper kan vi nemlig dele materialer og ideer, og er man i tvivl om noget, kan vi hjælpe hinanden.

Nu er jeg hjemme i Uummannaq igen. Det var en spændende tur rundt i bygderne, og jeg glæder mig meget til at skulle samarbejde med lærerne. Jeg er sikker på, at der vil dukke en masse muligheder op, når man har lært at bruge iPad’en optimalt. Bare det, at alle elever og lærere nu kan nemt komme på internettet.

Vi kan følge med i, hvad der foregår og sker i den store verden, og vi kan have kontakt, selvom vi ikke er sammen fysisk. Der kommer også en mulighed for at kunne fjernundervise fra by til bygd og omvendt, uden at skulle rejse. Dette kan måske løse nogle af de udfordringer, der er med lærermangel mange steder i forskellige fag.

Det at have en iPads på skolerne åbner altså op for en masse muligheder – og det gør det sjovere at være lærer. Det er det, jeg som ikiorti ønsker at vise mine kolleger.

 

Skrevet af:Nina ThygesenIkiorti på Atuarfik Edvard Kruse i Uummannaq

Kan du lide nyheden?

Del på facebook
Del på Facebook
Del på twitter
Del på Twitter
Del på linkedin
Del på Linkdin
Scroll til toppen