Undervisningsmaterialer til KIVITSISA

NUTAALIORTA
UNDERVISNINGSMATERIALER TIL KIVITSISA

Nutaaliorta er en stor pakke med nye undervisningsmaterialer til alle trin og en lang række fag i folkeskolen. Materialerne bliver udviklet
som en del af Kivitsisa og ligger tilgængeligt på nutaaliorta.gl i juni 2022.

Alle undervisningsforløbene i Nutaaliorta bygger på at få eleverne op af stolene for at undersøge, skabe og formidle ved brug af iPads.
Der bliver udviklet konkrete lærervejledninger, så det er let at gå til for alle.

I august måned bliver der afholdt en række webinarer med introduktion til Nutaaliorta, så du er klar til at tage undervisningsmaterialerne i brug i det nye skoleår.

Nutaaliorta er udviklet af lærere i samarbejde med en række kunstnere, organisationer og virksomheder: Visit Greenland, Isfjordscenteret, Grønlands Idrætsforbund, tre lokale kunstnere, en børnebogsforfatter m.fl.
Nutaaliorta bliver til med støtte fra OAK Foundation Denmark.

Vi håber, at I vil tage rigtig godt imod materialerne!

I KREATIV MESTERLÆRE

Tre undervisningsmaterialer, der tager sit udgangspunkt i lokale kunstnere, ressourcer og traditioner. Eleverne kommer i mesterlære hos tre dygtige grønlandske kunstnere i henholdsvis collage, fotokunst og kunsthåndværk. Gennem film bliver de inviteret med ind i kunstnernes arbejdsprocesser og refleksioner.

Herefter skal de selv arbejde kreativt og skabende – både analogt og digitalt.
Materialet indeholder følgende forløb i Lokale Valg og grønlandsk:

  • Mesterlære i collage for yngstetrin
  • Mesterlære i kunsthåndværk for mellemtrin
  • Mesterlære i fotokunst for ældstetrin

ELEVER SOM PROBLEMLØSERE

Tre undervisningsmaterialer, der hver især tager afsæt i et virkelighedsnært og aktuelt problem, som eleverne kan genkende fra deres egen hverdag, og som de kan gøre noget ved. En kort film introducerer eleverne for problemstillingen, hvorefter de arbejder kreativt og digitalt med at undersøge, skabe og formidle.

Lær os at kende – et tværfagligt forløb for yngstetrinnet i fagene grønlandsk, samfundsfag og lokale valg
Eleverne hjælper med at gøre overgangen fra børnehave til skole lettere ved at udarbejde en multimodal fagbog om deres skole, som skal præsenteres for lokale førskolebørn.

Skolen i bevægelse – et tværfagligt forløb for mellemtrinnet i fagene grønlandsk, lokale valg, matematik og naturfag.
Grønlands Idrætsforbund ønsker elevernes hjælp til at gøre skolen til et mere fysisk aktivt mødested med en masse bevægelsesaktiviteter, som eleverne selv skal finder på. De mange bevægelsesaktiviteter præsenteres i små video-klip på et kort, som hele skolen får adgang til.

Besøg vores by – et tværfagligt forløb for ældstetrinnet i fagene grønlandsk, engelsk, dansk, samfundsfag, naturfag og matematik.
Som en del af Visit Greenlands arbejde med at skabe bæredygtige byer, inviteres eleverne til at stedsudvikle deres egen by ved at opfinde et lille oplevelses-event og reklamere for det til forskellige turist-målgrupper.

KREATIVE SKABELONER TIL BOOK CREATOR

Der udvikles en række formbare bogskabeloner til værktøjet Book Creator, der findes som en del af Skoletubes
digitale værktøjskasse. Materialerne dækker hele skoleforløbet og tager udgangspunkt i forskellige fag og emner.

Flere af skabelonerne skabes i samarbejde med eksterne aktører.

Bogskabelonerne inddrager den multimodale formidling og den innovative tilgang til elevernes digitale arbejde på iPaden. Materialet kan tænkes ind i den daglige undervisning i alle skolens fag.

Alle bogskabeloner er tilrettelagt, så de ligeledes kan remixes og indtænkes i nye fag og emner.

Kan du lide nyheden?

Del på Facebook
Del på Twitter
Del på Linkdin
Scroll to Top