Ikiortit holder webinarer – og du kan stadig nå det

I tirsdags den 3. maj afholdt Pilu og Seth deres første webinar. De er begge lærere og ikiortit på Nalunnguarfiup Atuarfia i Sisimiut. 38 lærere fra hele landet havde tilmeldt sig her på Kivitsisas hjemmeside. Pilu og Seth er ikke de eneste, der holder webinarer. Faktisk kører der webinarer de fleste dage i maj. De kører allesammen to gange med det samme indhold, og du kan stadig nå at tilmelde dig hér:

 

Webinarer for alle om Skoletube

Emnet i tirsdags var Aha-slides i undervisningen. Et program, som vi netop har fået adgang til via Skoletube. På dette webinar klæder Pilu og Seth deltagerne på til at bruge Aha-slides i undervisningen.

Stina Nielsen fra Atuarfik Hans Lynge i Nuuk deltog i webinaret. Hun fik meget ud af det og har allerede tilmeldt sig flere: 

Det her var lige hvad jeg havde brug for. Det var en super god og konkret introduktion til programmet og hvordan man kan bruge det i undervisningen. Det var også rigtig godt at det var almindelige lærere, der afholdt kurset. De kender hverdagen og underviste på grønlandsk”.

På alle webinarer får man en introduktion til, hvordan programmet virker, men mest af alt handler det om, hvordan man kan bruge det i sin undervisning.

 

I tirsdags handlede det så om Aha-Slides. Det er et online program, som bruges til at holde oplæg, hvor deltagerne/eleverne er aktive undervejs. Pilu og Seth havde netop valgt at lave deres eget oplæg i Aha-Slides, så deltagerne fik en fornemmelse af, hvordan det virker. Derefter fik deltagerne selv muligheden for at prøve programmet af og lave deres egne slides. Til sidst blev det hele evalueret – naturligvis i Aha-Slides.

“Det er et meget brugbart program, som jeg helt sikkert vil bruge. Jeg kunne særligt godt lide, at eleverne kan være aktive på én gang. Men også at det kører online, så man ikke engang behøver at være i samme lokale. Faktisk kan eleverne deltage, selvom de er derhjemme”, fortæller Stina.

 

For Pilu og Seth var det deres første webinar. Forud har konsulenter fra firmaet Kompas hjulpet med forberedelsen og trænet dem i at holde workshops som webinarer. Pilu fortæller:

“Først tænkte vi: “Åh, der er 38 tilmeldte”. Vi havde det næsten, som når vi skulle eksamen. Men da vi først var i gang, var det ligesom at holde workshops for vores kolleger på skolen. Det var en super god oplevelse og sjovt, at der var så mange lærere, som vi ikke kendte”

Pilu og Seth er som sagt ikke de eneste, der holder webinarer. Onsdag eftermiddag underviste Sussi, Arnaq og Andreas fra Gammeqarfik i Pixton i undervisningen og torsdag er Pipaluk, Arnaq og Erneeraq klar med et webinar om Thinglink. Næste uge kører vi videre med programmer, der ikke er fra Skoletube. Ida, Marie og Marie fra Tasersuup Atuarfia er klar med hjælp til Showbie, mens Aajaraq og Najannguaq fra Atuarfik Mathias Storch vil holde et webinar omkring film i undervisningen med udgangspunkt i iMovie.

Derefter starter vi forfra og kører det hele én gang mere, så alle forhåbentlig kan finde en dag, der passer.

 

Husk at tilmelde dig, så du kan få helt konkret inspiration til din undervisning. 

 

Kan du lide nyheden?

Del på Facebook
Del på Twitter
Del på Linkdin
Scroll til toppen