nyheder

11. november 2019. Alle skoler i Nuuk får nu iPads

Kivitsisas 2. udrulning er nu i gang. Det betyder, at de tre byskoler, Kangillinnguit, Nuussup Atuarfia og Atuarfik Samuel Kleinschmit nu får udleveret iPads og dermed bliver klar til at implementere nye undervisnings- og læringsformer. I sidste uge var der workshops for både de nye ikiortit og lærerne på de tre skoler. Humøret er højt og optimismen stor.

https://sermersooq.gl/da/nyheder/2019/10/31/Alle-byskoler-i-Nuuk-faar-nu-iPads-

10. oktober 2019 Verdensmål og bæredygtighed i Qeqqata Kommunia

I disse uger arbejder omkring 1300 folkeskoleelever i Qeqqata Kommunia med fokus på FN’s 17 verdensmål og får mere forståelse for, hvor vigtigt det er, at man passer på jorden. Under 2 temauger skal eleverne finde innovative løsninger på udfordringer i de nærliggende omgivelser.

Aktion Verdensmål startede i maj med at en række lærere fra kommunens skoler fik kursus i innovationspædagogik, hvor de udviklede og siden gennemførte innovative undervisningsforløb med fokus på bæredygtighed med deres klasser.

Evelyn Frederiksen, Uddannelsesudvalgsforkvinde i Qeqqata Kommunia, forklarer: I Qeqqata Kommunia har vi sat fokus på at udvikle undervisningen, så kreativ læring og samarbejde får større og større fokus. Samtidig vil vi også være en del af verden, da vi som samfund står over for de samme udfordringer som resten af verden”.

Projektet er en del af Kivitsisa og iPads indgår som en naturlig del af projektet til informationssøgning, skabelse af løsninger på de aktuelle problemstillinger og en masse andet.

Aktion Verdensmål er udviklet af &LEARNING.

Læs mere her:

https://sermitsiaq.ag/fns-verdensmaal-i-fokus

https://sermitsiaq.ag/node/216338

https://www.qeqqata.gl/Nyheder/2019/10/elever_forslag_besparelser?sc_lang=da

https://aktionverdensmaal.net/

3. juni 2019 Kivitsisa på fem skoler

Der er nu udleveret iPads til alle lærere og elever på fem skoler: Atuarfik Mathias Storch og Atuarfik Jørgen Brønlund i Ilulissat, Gammeqarfik i Aasiaat samt Ukaliusaq og Atuarfik Hans Lynge i Nuuk.

Alle steder er der blevet taget godt imod det nye læringsredskab, og både lærere og elever udforsker de nye muligheder. På billedet til højre er det piger fra 8. klasse på Gammeqarfik i Aasiaat, der forbereder sig på dagens opgave: At skulle lave madopskrifter om til film – på engelsk.

På alle skoler er der ikiortit, som hjælper lærerne i det daglige – både med at håndtere teknikken, men ikke mindst også med at finde og udnytte de nye didaktiske muligheder.

7. maj 2019 Første workshops for ikiortit i Avannaata Kommunia og i Kommune Qeqertalik.

I uge 19 afholdt Kivitsisa og Kompas første workshops for ikiortit fra Avannaata Kommunia og Kommune Qeqertalik. Tilgangen var den samme, som i Sermersooq: Ikiortit bliver lært op til at lære fra sig. I videon til højre forklarer Najannguaq, ikiorti på AMS i Ilulissat, om det at være ikiortit, om de workshops de netop er startet op på, og om de forventninger, som både lærere og elever har til de nye muligheder, som Kivitsisa medfører.

8. april 2019. Første workshops for Ikiortit i Kommuneqarfik Sermersooq og på Institut for Læring

I uge 14 afholdt Kompas den første Ikiorti-workshop. Her deltog Ikiortit fra både Kommuneqarfik Sermersooq og Institut for Læring. På denne workshop er Ikiortit blevet undervist i at bruge iPads og teknologi til at opnå sine pædagogiske mål, ligesom de er blevet trænet i selv at holde workshops og vejelede og hjælpe deres kolleger. 

Første opgave ligger allerede i uge 15, hvor ikiortit sammen med Kompas skal gennemføre workshops for lærerne på de to skoler Atuarfik Hans Lynge og USK. De har netop fået udleveret iPads, og vi nærmer os nu med hastige skridt et reelt startskud på Kivitsisa: Udlevering af iPads til eleverne.

28. marts 2019. It-administratorerne er klar til Kivitsisa

I marts måned har Comm2IG afholdt workshops for it-teknikere fra alle kommuner og Institut for Læring. Heldigvis nåede Tele lige netop at få søkablet klar. It-administratorerne er på kurset blevet undervist i det grundlæggende, fælles it-system. Alle er nu er klar til at administrere systemet på deres skoler. Samtidig er der opbygget et netværk, så administratorerne kan samarbejde tæt på kryds og tværs af kommuner og institutioner. 

Nu er it-administratorerne igen vendt hjem og er i gang med at gøre iPads, og hele systemet omkring dem klar. I Kommuneqarfik Sermersooq vil der blive holdt workshops for Ikiortit i uge 14 og for resten af lærerne i uge 15. Det forventes, at der udleveres til eleverne på skolerne Atuarfik Hans Lynge og USK i uge 17 og 18. I nord  vil der – på trods af udfordringerne med søkablet – også kunne gøres iPads klar. Her vil der blive afholdt workshops for Ikiortit i uge 19 og for resten af lærerne på skolerne Gammerafik i Kommune Qeqertalik og Atuarfik Mathias Storch og Atuarfik Jørgen Brønlund i Avannaata Kommunia i uge 20.

21. februar 2019 “Det er et læringsredskab”

I Kommuneqarfik Sermersooq har man lavet et pilotprojekt forud for Kivitsisa. Her er der udleveret iPads til alle lærere og elever på mellemtrinnet. Rune Bundgaard, der senere er blevet projektleder for KIvitsisa, har holdt workshops og fungeret som ikirti for lærerne.

I nedenstående indlæg på Sermersooqs hjemmeside kan man læse om lærer Mette L. Willumsens oplevelse af at bruge iPads i undervisningen. Hun fortæller blandt andet: “Ipad’en skal ses som en del af penalhuset. Det er et læringsredskab. For flere af eleverne har det været motiverende at bruge Ipads, både blandt de svage elever men også blandt de stærke elever”. En af Mettes elever i 4 klasse følger op: “Jeg skal heller ikke ha’ så meget hjælp fra læreren. Vi arbejder meget mere selvstændigt”

https://sermersooq.gl/da/nyheder/2018/6/27/Succesoplevelser-med-Ipaden

20. februar 2019. Inspiration og erfaringer fra Qeqqata og Kujalleq

Kivitsisa bygger på erfaringerne fra Qeqqata Kommunia og Kommune Kujalleq, hvor man i 2014 udleverede iPads til alle lærere og elever. Dette blev gjort for at ændre måden, der undervises på. I filmen her til højre viser eleverne i 1. klasse, hvordan de bruger iPads i den daglige undervisning. Ligeledes fortæller lærerne Magdalene og Aaniisi, hvordan det har været en helt ny verden at træde ind i, men også hvordan, det giver dem nye didaktiske muligheder. 

PROJEKTET ER STØTTET AF

hempel_single
velux_single
apm_single
oak_single

DELTAGENDE KOMMUNER

kommuner_single