Video – en guide til filmfremstilling i skolen

At arbejde med film i skolen giver eleverne unikke muligheder for at udfolde sig kreativt, at kommunikere, at samarbejde og at gøre viden til deres egen. I arbejdet med film kommer eleverne omkring en bred vifte af faglige færdigheder, samt kunstneriske og kommunikative udtryk.

Film kan bruges i en masse forskellige sammenhænge: Eleverne kan lave fiktions-, dokumentar- eller portrætfilm. De kan løse matematik-, fysik- eller naturfagsopgaver, hvor de viser og fortæller, hvad de er kommet frem til. De kan dokumentere og forklare om den kreative proces i skabelsen af et kunstværk – og det hele kan gøre det på forskellige sprog. Det er faktisk kun den didaktiske fantasi, der sætter grænser.

På linket nedenfor kan du downloade en bog om film i undervisningen. I bogen arbejder vi med filmproduktion på et niveau, hvor alle kan være med. Vi kommer bl.a. omkring valg af udstyr, optagelse, redigering, lyd, lys og meget meget mere.

Bogen er fremstillet af Kompas i samarbejde med Kivitsisa og Uddannelsesstyrelsen.

Husk, at ikiortit står klar til at hjælpe dig!

Kan du lide nyheden?

Del på Facebook
Del på Twitter
Del på Linkdin
Scroll til toppen